Läkare deltid/timanställd


Vill du vara med från starten av ett helt nytt bolag för kliniska studier i fas II-IV? ClinSmart Sweden AB grundades i april 2020 och kommer till hösten att dra igång sin kliniska verksamhet i Uppsala. Vi söker nu dig som kan tänka sig arbeta några timmar i veckan på vår forskningsklinik.

ClinSmart är ett nystartat bolag som tillhör CTR-koncernen (Center for Translational Research) och kommer att arbeta tätt ihop med systerbolagen Clinical Trial Consultants, Lablytica och RegSmart.

Som läkare på ClinSmart erbjuds du ett stimulerande arbete i utvecklingen av nya innovativa läkemedel och medicintekniska produkter på både friska frivilliga och patienter. Du arbetar i team som består av läkare, sjuksköterskor, projektledare med flera. Studierna som utförs på ClinSmart varierar i längd och komplexitet, men har stort fokus på digitala och virtuella lösningar och studier i fas II-IV.

Som ansvarig prövare blir du extra viktig för våra forskningspersoner och ansvarar för medicinskt omhändertagande och beslut i våra kliniska studier.

Tjänsten har sin placering i Uppsala och är på deltid/timmar. Urval och intervjuer sker löpande så vi välkomnar din ansökan redan idag

Om tjänsten

Som prövningsläkare kommer du att delta i den kliniska verksamheten vilket innebär bl.a. information till forskningspersoner, inhämta samtycken, utföra hälsokontroller, bedöma biverkningar, provsvar, EKG m.m. Du kommer även vara med i bedömningen om studier är genomförbara på ClinSmart med avseende på patientpopulation och möjliga samarbetspartners.

Huvudsakliga ansvarsområden/arbetsuppgifter innefattar:
– Medicinskt omhändertagande, medicinska beslut och övergripande medicinskt ansvar i studier vid ClinSmart
– Bedöma forskningspersonernas deltagande i studier med avseende på deras säkerhet, hälsa och rättigheter
– Ansvara för att arbete i studier utförs i enlighet med aktuellt studieprotokoll och Good Clinical Practice (GCP)
– Bedöma studieförfrågningar med avseende på genomförbarhet
– Delta vid och följa upp frågor från kundbesök, inspektioner och audits

Vem är du?

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:
– Legitimerad läkare
– Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
– Goda kunskaper i kliniska prövningar och i GCP är meriterande
– Tidigare erfarenhet av kliniska läkemedelsprövningar och/eller forskning är meriterande
– Specialisttjänstgöring (ST) är meriterande

Vi söker dig som vill vara med och driva kliniska studier i en dynamisk miljö. Vi tror att du är intresserad av nya behandlingsmetoder, indikationer, och innovationer samt av kliniska prövningar och att bidra till förbättrad folkhälsa. Dina personliga egenskaper är viktiga då du som prövningsläkare får en nyckelroll i vår verksamhet. Du är ansvarstagande med fokus på säkerhet, har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är prestigelös, flexibel och har förmåga att ta välgrundade beslut. Hög serviceanda är viktigt då vår verksamhet är beroende av att kunna tillgodose våra sponsorers och forskningspersoners behov.

Om du är redo att ta dig an ett meningsfullt arbete för att driva forskningen framåt, står vi redo att erbjuda dig en rolig, omväxlande och stimulerande arbetsplats!

Deltid/timanställning. Tillträde enligt överenskommelse (snarast/till hösten).

Sista ansökningsdag: 15:e augusti 2020.

Skicka din ansökan till maria.englund@clinsmart.se